Jongste Jeugd

Funkey (4 t/m 5 jaar)

Hockey is er voor iedereen, dus ook voor de allerkleinsten! Om 4- en 5-jarigen alvast op een leuke en natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey. Bij Funkey gaat het om spelenderwijs goed leren bewegen, maar plezier is minstens zo belangrijk.

Bij Funkey wordt nog geen gebruik gemaakt van echte hockeysticks. De kinderen gebruiken wel knotshockeysticks. Funkey wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal 8 kinderen. Elke Funkeyles bestaat uit verschillende oefeningen en wordt gegeven door een ervaren trainer.

Jongste Jeugd (6 t/m 9 jaar)

Bij de Jongste Jeugd draait het om de drie kernwaarden: plezier, veilig en leerzaam.  Er is sprake van 2 categorie├źn, te weten de F- en E-jeugd. Hier kunnen 6 t/m 9-jarigen spelenderwijs leren hockeyen en zullen wedstrijdjes gaan spelen.

De F-categorie (6 en 7-jarigen) speelt de competitie in 3-tallen. Hierbij bestaat het team uit minimaal 6 spelers, waaruit 2 teams gevormd kunnen worden die tegelijkertijd naast elkaar spelen. Er is geen doelverdediger.
Er wordt gespeeld op een achtste veld. De wedstrijd duurt 2x15 minuten met een korte rust van maximaal 5 minuten.

De E-categorie speelt de competitie in 6- of 8-tallen.
Bij 6-tallen (8-jarigen) bestaat het team uit 1 doelverdediger en 5 veldspelers. Een wedstrijd duurt 2x25 minuten met een rust van maximaal 5 minuten. De wedstrijd speelt zich af op een kwart van het veld.
Bij 8-tallen (9-jarigen) bestaat het team uit 1 doelverdediger en 7 veldspelers. Een wedstrijd duurt 2x30 minuten met een rust van maximaal 5 minuten. Er wordt gespeeld op een half veld.


Wedstrijden van de jongste jeugd vinden over het algemeen plaats op zaterdagochtend. Er wordt minimaal 1x per week getraind met een ouder of trainer als begeleider.

Het seizoen wordt ieder jaar afgesloten met een slottoernooi.  Het is een afsluitende competitiedag voor de gehele poule in toernooivorm en is dus onderdeel van de competitie. De dag vindt plaats bij een vereniging binnen het district.