7-3-2018
AL

Woord van de voorzitter

Nieuwsafbeelding
Beste leden,

Het is weer enige tijd geleden dat ik mij voorstelde als nieuwe voorzitter van de hockeyclub. Zoals aangegeven zou ik jullie met enige regelmaat informeren over diverse zaken binnen de club.  Over enkele dagen starten we weer met het vervolg van het hockeyseizoen, al laten de weersomstandigheden dat nu nog niet helemaal toe. Achter de schermen hebben we gedurende winterperiode hard gewerkt om diverse zaken voor elkaar te krijgen. In dit bericht nadere toelichting daarover.

Met trots kunnen wij jullie mededelen dat wij enkele mensen bereid hebben gevonden om belangrijke vacatures binnen het bestuur te gaan vervullen. Waar we terecht minder blij mee zijn is de mate van respons binnen onze vereniging op de openstaande vacatures. Ook na een laatste noodoproep waarbij we aangaven dat het voortbestaan van de club in gevaar kwam, hebben we slechts 2 reacties ontvangen. Zoals jullie begrijpen zijn we als bestuur behoorlijk teleurgesteld, wij hadden toch meer betrokkenheid en inzet van de overige leden verwacht. Ik kan hier enkel nog aan toevoegen dat de club van de leden is, niet van het bestuur. 

Inmiddels hebben volgende mensen zich bereid gevonden ons te gaan ondersteunen:
Wendy Cornelissen     Penningmeester (formeel kiesbaar bij de volgende ALV)
Hans Rutten              Wedstrijdsecretaris
Ralf Berends              Algemeen bestuurslid
Erwin Jansen             Waarnemend secretaris (totdat een nieuwe kandidaat zich meldt)

In de winter is hard gewerkt om nadere invulling aan LISA te geven. Tijdens dit schrijven is men de laatste hand aan het leggen aan onze geheel nieuwe website en vindt er een test plaats op de nieuwe team-app. Achter de schermen is het systeem verder gevuld zodat iedereen er optimaal gebruik van kan maken. Komende tijd zullen we dit nog verder uitwerken, zodat het plannen van wedstrijden en bijbehorende scheidsrechters makkelijker kan. Een instructie van dit geheel wordt op korte termijn gepland.

Zoals tijdens de afgelopen twee ALV’s besproken is er behoefte om jeugdleden (ouders/verzorgers) stemrecht te geven binnen onze club. Hierdoor ontstaat meer evenwicht in het stemrecht van de 130 tellende leden en creëren we meer verbondenheid bij ouders en verzorgers. Uit onderzoek is gebleken dat het bij andere hockeyclubs ook zo geregeld is. Enkele weken geleden ben ik bij een notaris geweest om onze statuten nader onder de loep te leggen. Hieruit is gebleken dat een aantal punten verouderd waren en aanpassing behoeven. Op dit moment wordt er gewerkt aan een concept voor nieuwe statuten, welke we in een bijzondere ALV zullen presenteren waarbij we hopen op jullie goedkeuren. Uiteraard krijgt iedereen het concept ruim vooraf ter inzage toegestuurd.

Als voorzitter ben ik trots op hetgeen we de laatste maanden met een kleine bezetting toch bereikt hebben. Wendy, Hans en Ralf wil ik veel succes wensen met hun nieuwe taak. Adri Damen en Pieter Pluk wil ik nogmaals bedanken voor hun jarenlange inzet. Rest mij verder iedereen een fijn hockeyseizoen te wensen met positieve resultaten.

Groet,

Mark Verhoeven
Voorzitter